Pudiņu tests: kas tajos iekšā?

Man liekas, ka es neesmu vienīgais, kam garšo pudiņi. Pudiņu izvēle veikalu plauktos nav tik liela - parasti ir sojas versija un pāris tradicionālie pudiņi. Kā likums, pudiņi atrodas blakus jogurtiem un daudzi tos uzskata par jogurta paveidu. Arī iepakojums, kas līdiznās jogurtiem, liek domāt ka tas ir šokolādes jogurts. Taču tas ir maldinošs priekšstats - pudiņi ir deserts. Nekā kopēja ar jogurtiem tiem nav. Tas ir tāds pats deserts kā biezpiena sieriņi, šokolādītes, konfektes, kūkas utt.

 

Šoreiz devos uz veikalu ar mērķi izpētīt piedāvājumu un saprast vai pudiņš vispār var būt veselīgs.

ALPRO sojas deserts (izcelsmes valsti uz iepakojuma neatradu). Sastāvs: ūdens, cukurs, sojas pupiņas, biezinātāji, modificēta tapiokas ciete,  kakao, šokolāde, aromatizētājs, sāls, vitamīni B2, B12, D2. Kalorijas - 94Kcal uz 100g (tauki - 2,3g, olbaltumvielas - 3g, ogļhidrāti - 14,7g, no tiem cukurs - 11,8g).


Protams, ja kaut-kādu iemeslu dēļ nevar ēst citus desertus, tad šis pudinš būs labs. Bet no "normāla" cilvēka viedokļa - nav tik garšīgs kā pārejie. Ļoti ķīmiska piegarša. Tāda sajūta, ka ar ķimiju mēginājuši dabūt šokolādīgāku garšu. Man negaršoja vispār.

 

PUDDIS piena deserts ar šokolādes garšu (Vācija). Sastāvs: pilnpiens, piena sūkalas, cukurs, modificētā ciete, krējums, kakao pulv. un biezinātājs. Kalorijas - 100kCal uz 100g (tauki - 2,4g, ogļhidrāti 17g, no tiem cukurs 13g, olbaltumvielas - 2,3g).

Šis pudiņš manā izpratnē ir " standartīgākais" no visiem. Ne ar ko īpašu neatšķiras un ne ar ko neizceļas uz kopējā fona. Garšo pēc šokolādes pudiņa.

 

ZOTT piena deserts ar šokolādi un lazdu riekstiem (Vācija).  Sastāvu šim pudiņām es īsti izlasīt nevarēju - no kondensāta visi burti uz uzlīmītes prakstiski pazuda. Šo-to izburtot izdevās - pilnpiens, saldais krējums, cukurs, stabilizātori, kakao un šokolādes pulveri, riekstu massa un vēl kaut-kas. Kalorijas - 195kCal uz 100g (tauki - 13,3g, ogļhidrāti - 15,9g, no tiem cukurs - 13,7g, olbaltumi - 2,8g).


Šis vispār izrādījās beigās baigais "melis". Iepakojums ir tādā smukā brūnā krāsā, ka man neradās pat aizdomas, ka šis pudiņš atverot būs gaišs. Un pašā sākumā likās diezgan bezgaršīgs, vienkārši salds un viss. Bet tad izrādijās, ka vajag vienkārši apmaisīt ))) Tad pudiņš nomainīja krāsu uz skaistu Lattes krāsu. Un tad parādjās izteikta riekstu piegarša. No visiem pudiņiem šis bija vissaldākais, ar izteiktu rikestu garšu un man garšoja visvairāk.

 

Jaunpils šokolādes pudiņš (AS "Jaunpils pienotava"). Sastāvs: saldais krējums, šokolādes piedeva, šokolāde 22%, kakao pulveris. Kalorijas - 208kCal (tauki - 14g, ogļhidrāti - 14g, tostarp cukurs - 10,7g, olbaltumvielas - 3,4g).


Nu šis pudiņš izrādījās visbiezākais no visiem. Vairāk atgādina biezu krēmu, nekā pašķidrus pudiņus. Pēc garšas vairāk  garšo pēc kakao - ja uzputo saldo krējumu ar cukuru un pievieno tam kakao, tad garša un konistence  ir tāda pati. Man tīri labi garšoja.

 

Nu kādi tad šoreiz būs mani secinājumi? Es apjuku. Sojas deserts salīdzinot ar pārējiem man negaršoja vispār, kaut-gan ikdienā es to šad-tad uzēdu, taču tagad... nu nezinu... Diez vai vēl iegādāšos. Ja garšo putotais saldais krējums, tad Jaunpils pudiņš būs kā reiz - ļoti mājīga, vienkāršā un labi pazīstama garša.
Mans favorīts šoreiz bija ZOTT pudiņš ar riekstu garšu un to noteikti izvēlēsies tie, kam garšo Nutella (atkal es par to atceros).  Bet tieši garšīgākajos pudiņos izrādījās visvairāk tauku un kaloriju un tāpēc ieteikt tos es gluži negribētu.

 

Ja šos desertus ēd tieši kā desertu, piem. kūkas vai konfektes vietā, tad viss ok. No kūkām mēs jau arī nekādu labumu un veselīgumu negaidam, vai ne? Tā ir tikai kāres apmierināšana. Un ar pudiņiem ir tieši tas pats - ja neļauj sevi maldināt, tad viss ok!