Mans rīts bieži sākas ar brokastu pārslām. Tās nu jau milzīgā klāstā tiek piedāvātas veikalos. Bet kuras ir labākas? Kāda ražotāja pārslas izvēlēties?! Nolēmu, ka jāizveido neliels salīdzinājums. Testam nopirku "Nesquik" pilngraudu šokolādes bumbiņas un vietējā ražotāja "MILZU!" BIO rudzu kakao bumbas.
Bumbas izskatās ļoti līdzīgas, bet kas tajās slēpjās?!
"Nesquik" sastāvā:
- Pilngraudu kviešu milti 45%, kukurūzas milti un rīsu milti, cukurs, glikozes sīrups, kakao pulveris, sāls, skābuma regulētājs, dabīgs aromatizētājs, vitamīni un minerālvielas un, protams, palmu eļļa!
- Nesatur mākslīgus aromatizētājus.
- 100 gramu pārslu satur 386 kalorijas - tauki 4g, ogļhidrāti 76g, no kuriem 25g ir cukurs, šķiedrvielas 6,3g, olbaltumvielas 8g, sāls 0,47g.
"MILZU!" sastāvā:
- BIO rudzu milti 58% un BIO auzu milti 15%, BIO cukura sīrups, BIO cukurs un BIO kakao pulveris ar samazinātu tauku saturu un vēl sāls.
- Vairs sastāvā nekā cita nav - ne krāsvielu, ne regulētāju, ne palmu eļļas!
- 100 grami pārslu satur 342 kalorijas - tauki 2,7g, ogļhidrāti 70g, no kuriem cukurs 17g, šķiedrvielas 10,5g, olbaltumvielas 8,9g, sāls 0,4g. Satur arī vitamīnus un minerālvielas.
Tātad, izpētot sastāvu, pārliecinoši uzvar "MILZU!" BIO rudzu kakao bumbas! Jo "Nesquik" bumbelēs slēpjas daudzie sliktie piejaukumi.
Kā vēl vienu lielu plusu "MILZU!" bumbām var minēt izstrūkstošos "E", netiek pievienotas taukvielas un nav arī ĢMO, kā arī fakts, ka produkts piemērots vegāniem.
Garšas ziņā abu ražotāju produkti ir diezgan līdzīgi, "Nesquik" bumbas pienā ātrāk kļūst mīkstas, bet "MILZU!" bumbās jūtama kakao nots.
Nu ja jau garšas ziņā īsti atšķirības nav, tad kāpēs ēst neveselīgāk?!
Mana izvēle - "MILZU!"