Kā mēs ar kolēģi RIGA FOOD 2020 viesojāmies

Burciņmaize, latviešu gelato vafeļu glāzītē, sīpolu standziņas, cidoniju čipsi… tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem produktiem, ko vari apskatīt, nodegustēt un iegādāties Baltijas lielākajā pārtikas izstādē, kas no 9. līdz 12. septembrim notika Ķīpsalā. Tā šogad skanēja aicinājums uz gadskārtējo Riga Food 2020.

 

 

Nu es taču nedrīkstu neapmeklēt šo pasākumu! Biju klāt pirmajā izstādes dienā. Teikšu godīgi, pārņēma mani divejādas sajūtas. No vienas puses, Covid atstājis savas pēdas arī šīs izstādes paviljonos (jeb paviljonā)! Šogad izstāde izvietojusies vienā paviljonā, jo ārzemju viesu šoreiz tā mazāk Covid ierobežojumu un ceļošanas sarežģījumu dēļ. Nē, nu nav tā ka nav pavisam, bet knapi un tie tuvākie.

 

Mūsu ražotāji, iepakotāji un tirgotaji arī kooperējušies un satilpuši vairāki uzņēmumi vienā stendā. Taču, no otras puses, saprast var. Un jāsaka - labi ka vispār kaut-kas notiek! Šī izstāde, atšķīrībā no citām plānotajām, vismaz notiek! Un savu garšiņu atrast varēja katrs. Jā, varbūt kompaktāk, mazāk, bet ir! Es tukšā arī nepaliku un uz mājām devos ar ingvera veselīgajiem dzērieniem un dažiem Carolina reaper pipariem.

 

Uz izstādi man devās līdz mans jaunais kolēģis, ar kuru kopā vadam raidījumu bērniem  - Pipars un Ķipars virtuvē (meklē youtube.com). Protams, Ķipars iestrēga GPU Nākotne stendā un sajūsminājās par desām un bekonu. Tas esot foršākais, kas ir izstādē!