Kā es omlešu festivālā izcepu gardāko omleti

1. aprīlī, Latvijas Apvienotas putnkopības asociācijas (LAPNA) kustība "Olas ir spēks!" rīkoja omlešu svētkus "Latvijas bizness baro" pasākuma "Lieldienu pikniks Mežaparkā" laikā, kas tika organizēts sadarbībā ar Ziemeļrīgas kultūras apvienību.

Mežaparka Lielajā estrādē notika dažādas aktivitātes ģimenēm ar bērniem. Atrakcijas, sporta spēles, izzinoši un informatīvi stendi, kuros varēja uzzināt gandrīz visu par olām, vistām un lieldienām...

 

Kustības “Olas ir spēks!” pirmajos Omlešu svētkos “Latvijas bizness baro”, tika izdalīts vairāk nekā 500 uz vietas pagatavotu omlešu porciju. Pasākuma mērķis bija izcelt vietējos pārtikas produktu, tostarp olu un putnu gaļas ražotājus, kuri gan burtiskā nozīmē baro Latvijas iedzīvotājus, gan “baro” valsts ekonomiku, dod darba vietas, maksājot nodokļus un investējot.

 

Tika rīkotas arī omlešu cepšanas sacensības. Omlešu cepšanas sacensību galvenais uzdevums bija piecu minūšu laikā pagatavot radošāko un interesantāko omleti.

Uzvarētāju noteica restorāna "Kest" šefpavārs Māris Jansons. Un tā nu liktenim labpatikās, ka šefam šajā dienā vislabāk pie sirds gāja manis pagatavotā omlete! Pēc tam man bija tas gods pagatavot omleti kopā ar šefu un teikšu, ka uzzināju arī dažu labu un noderīgu omlešu cepšanas knifu. Līdz ar to esmu kļuvis vēl spēcīgāks omlešu cepšanas jomā!