Dip mērces - kas tās tādas?!

Šodien īpaši gari nerakstīšu, jo arī pats produkts nav nekāds izmēros lielais :)  Tomēr, ievērojuši to būs daudzi. Tās ir Čipšu kaimiņienes Dipi mērces!

 


Dip mērces no ierastajām (parastajām) mērcēm atšķiras ar to, ka to nepārlej pāri ēdienam, bet gan ēdamo tajā mērcē.

 

Manam hobijam (rakstīt par kulinārijas lietām)  ir zināmi plusi. Ja līdz šim man vecāki šādas Dipi mērcītes iegādāties neļāva, tad šodien pateicu - gribu par "Ādažu Čipsi" mērcītēm manā blogā uzrakstīt... un man atļāva! No veikala piedāvājumā esošajām iegādājos divas - Burgera mērcīti un mērcīti ar Grieķu Tzatziki garšu.

 

 

 

Kura man garšoja labāk? Šoreiz manu piekrišanu izpelnījās Burgera mērce. BET! Tas bija līdz brīdim, kad pie paciņas pieķērās mani vecāki un sāka lasīt man svešus vārdus - maltodekstrīns, ekstrakts, karotīni un aromatizētāji.

 

 

Nu te atkal vecākiem jāpiekrīt, ja pie krējuma var pievienot zaļumus, piparus, sinepes, nedaudz pierīvēt ķiploku un tādejādi pagatavot garšīgu mērcīti pašam, tad priekš kam jāpērk šīs mērces, kuru sastāvā ir visādi ķīmiski elementi?!

 

 

Pavisam drīz piedāvāšu jums kādas vienkārši pagatavojamas Dip mērcīšu receptes.
 

Gatavosim paši un būsim veseli!