Vistas filejas iesmiņi jogurta marinādē

Sastāvdaļas (10 iesm.):


250g jogurts GEFILUS
4 vistas filejas
4 ķiploka daiviņas
2 tējk. rīvēta citrona miziņa
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
sāls, pipari
 


Mērcei:
200g GEFILUS jogurts
100g svaigais siers
2-3 svaigi gurķi
3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. olīveļļa
piparmētras
dilles
sāls

Pagatavošana (7 min.):

 

1. Vistas filejas sagriež vienādos kubiņos. Pievieno jogurtu, sasmalcinātus ķiplokus, medu, etiķi, citrona miziņu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa, lai gaļa ir noklāta ar marinādi.  Atstāj marinēties uz 20 min.

 

2. Gaļu sadur uz koka irbulīšiem. Lai iesmiņi izskatītos košāki, starp gaļu var uzdurt burkāna plāksnes vai papriku. VIstas fileja būs gatava diezgan ātri, tāpēc dārzeņi nepaspēs sadegt. Grilē 15-20 min., ik pa brīdim apgrozot.
 
3. Gatavo mērci. Gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10 min. Tad notecina visu šķidrumu vai nospiež.
Piparmētras, dilles un ķiplokus sasmalcina.
Svaigo sieru sajauc ar olīveļļu un jogurtu. Pievieno zaļumus, gurķus, ķiplokus, kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.

 

4. Gaļas iesmiņus pasniedz ar gurķu mērci.