Slinkās nūdeles ar malto gaļu

Man draugi no "RAKVERE" atveda man liellopu gaļu un teica: "Roj, pagatavo sev ko gardu". Tad nu es beidzot realizēju sen atzīmētu recepti. Pagatavošāna nav ne ilga, ne sarežģīta, bet rezultāts priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Dāmas un kungi, slinkās nūdeles!

 

Sastāvdaļas:

 

 

400g maltā liellopu gaļa "RAKVERE"
175g nūdeles
125g spināti
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
4-5 ēd.k. sojas mērce
2 ēd.k. sezama eļļa
2 ēd.k. saldskābā čili mērce
zaļie loki un Tabasco mērce pasniegšanai

 

 

Pagatavošana:

 



Nūdeles novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina, bet neskalo. Mamma mani mācīja, ka makaronus un nūdeles nevajag skalot, tad mērce labāk līp pie makaroniem un ēdiens ir garšīgāks!
Nūdeles es pārliku bļodā, kur bija jau salieta sezama eļļa, čili mērce un sojas mērce.

Kamēr nūdeles vārījās, es gatavoju mērci. Sīpolus sagriezu kubiņos. Pannā uzkarsēju eļļu un apcepu sīpolus un izspiestus caur ķiplokspiedi ķiplokus. Tad pievienoju gaļu un cepu, kamēr gaļa bija gatava. Tad jau pašās beigās pievienoju spinātus. Kamēr apmaisīju gaļu, tikmēr spināti jau bija gatavi. Malto gaļu ātri samaisīju ar nūdelēm. Viss kopā man aizņēma 20 min.


Un tad es vēl visu pārkaisīju ar zaļiem lokiem un pievienoju pāris Tabasco pilienus.

Lai labi garšo!