Salāti ar Jāņu sieru

Ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus. Ja nav ķimeņu siers, tad derēs jebkurš siers cits siers. Domāju, ka labi garšos arī zilais siers, Čedaras siers un Maasdam. 

Sastāvdaļas (4 pers.):

 

120g salātu mix

150g kiršu tomāti

100g "Jāņu" siers

40g cietais siers

3-4 maizes šķēles

1 ķiploka daiviņa

olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Maizes šķēles apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī Ar ķiploka daiviņu ierīvē no abām pusēm, pārkaisa ar sāli un sagriež kubiņos.

 

2. Jāņu sieru sagriež kubiņos. Tomātus sagriež četrās daļās.  Lielā bļodā liek salātus, tomātus, sieru, pievieno olīveļļu, pēc garsās sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.

 

3. Pirms pasniegšanas salātiem pievieno grauzdiņus (lai tie neizmirkst) un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.