Rudzu rikas ar biezpienu un garnelēm

Ļoti maiga garša šīm maizītēm. Biezpienam var pievienot arī smalki sagrieztu sīpolu, bet ja šīs ir darbdienu brokastis (kā man), tad no sīpola labāk atteikties. Kreftīgumu un kraukšķi piešķir marinētie gurķīši vieglā marinādē.

 

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

2 dubultas plānās "Rudzu rikas"

12 garneles

180g biezpiens

3 ēd.k. krējums

apm. 100g svaigs gurķis

1 tējk. etiķis

dilles

sāls, cukurs

 

Pagatavošana:

 

1. Gurķi kārtīgi nomazgā, sagriež kubiņos. Pievieno etiķi, smalki sakapātas dilles, sāli un cukuru pēc garšas. Visu samaisa un atstāj marinēties, kamēr gatavo visu pārējo.

 

2. Biezpienu pārliek bļodiņā, pievieno sakapātas dilles, sāli pēc garšas un visu samaisa.

 

3. Dubultās maizes sadala uz pusēm - sanāk četras maizes šķēles. Uz katras šķēles uzmērē biezpienu. Pa virsu kārto notīrītas garneles un marinētus gurķus.

 

4. Pasniedz uzreiz.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar