Rudzu maize ar siltiem pupiņu salātiem

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

200g konservēti tomāti
400g konservētās pupiņas
2 rudzu maizes šķēles
50g bekons
1 maziņš sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. Vorčesteras mērce
Tabasco mērce pēc garšas
zaļumi
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

Bekonu sagriež mazos kubiņos. Sīpolu un 1 ķiploka daiviņu smalki sakapā. Pannā apcep bekonu, lai izdalās tauki, pievieno sīpolus, ķiplokus un cep uz mazas uguns, kamēr tie kļūst zeltaini. Pievieno pupiņas, sasmalcinātus konservētus tomātus un sautē uz vidēji lielas uguns apm. 10 min. Beigās pievieno Vorčesteras mērci, Tabasco mērci pēc garšas, sāli un svaigi maltus piparus.

 

Rudzu maizi apgrauzdē tosterī un ierīvē ar atlikušo ķiploka daiviņu.

 

Uz šķivja liec rudzu maizi, pa virsu leic siltos salātos. Dekorē ar zaļumiem.