Pipara lazanja

Nebaidos to apgalvot - šī ir pati garšīgākā lazanja pasaulē! Es vienkāršoju un, domāju, ka uzlaboju Bešamel mērci, tāpēc pēc šīs receptes pagatavot to sanāks ikvienam.

Sastāvdaļas:


9 lazanjas plāksnes⠀
2 iep. cāļu šķiņķi medus sinepju marinādē "Marienbāde"⠀
200g šampinjoni⠀
400g sasmalcināti konservēti tomāti⠀
200g rīvēts siers⠀
200g krējums⠀
1 sīpols⠀
2 ēd.k. milti⠀
koncentrēts buljons⠀
20g sviests

 

 

Pagatavošana:

 

Vistas gaļu  sagriež mazākos gabalos un apcep pannā.


Pannā izkausē sviestu. Sīpolu sagriež kubiņos un apcep. Pievieno sagrieztus šampinjonus un cep 5-7 min. Miltus sajauc ar 1 glāzi ūdens, iejauc krējumu, pievieno sēnēm. Pievieno buljonu, sāli un piparus pēc garšas. Cep, līdz mērce sabiezē.


Cepamā formā ielej pusi no tomātiem, ieklāj lazanjas plāksnes. Pa virsu uzliek pusi no sēņu mērces un pusi no gaļas. Pārkaisa ar trešdaļu siera. Uzliek slāni ar lazanjas plāksnēm, uzliek atlikušos tomātus un gaļu. Uzliek lazanjas plāksnes, pārliek atikušās sēnes un pārkaisa ar sieru.

 

Cep 190 grādos 40 min. Gatavu lazanju izņem to no krāsns un ļauj minūtes 10 atpūsties. Tad sagriež un pasniedz.