Pavasarīgie rīsi ar lakšiem un sieru

Pirmie pavasara zaļumi - lakši - tos jāēd, kamēr tie ir. Parasti ap Jāņiem tos vairs neviens neēd, jo parādās citi vitamīni. Tas improvizētais lakšu pesto man palika pāri un pēc tam to var izmantot gan pie salātiem, gan ar makaroniem, gan veģetārās zupās.

 

Es pat īsti nezinu, kas man te vairāk garšoja - rīsi ar pesto, redīsiem un sieru vai ola. Kopā bija ļoti labi!  Un šī recepte piemērota arī veģetāriešiem.

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

125g rīsi

100g Fetaki siers

3-4 olas (atkarībā no ēdājiem)

4-5 redīsi

1 saišķ. lakši

2 ēd.k. baltvīna etiķis

olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Rīsus novāra atnilstoši instrukcijai uz iepakojuma, atdzesē.

 

2. Kamēr vārās rīsi, gatavo pārējo. Blenderī liek lakšus, sāli pēc garšas un sablendēre lejot klāt pakāpeniski olīveļļu, līdz masa ir vienveidīga.  Ja ir vēlme un nekur nav jāiet,  var pievienot kādu ķiploka daiviņu.

 

3. Katliņā uzvāra ūdeni, kam peivieno etiķi un sāli. Ar karoti ātri samaisa, lai veidojas virpulis un ielaiž tajā olu. Olas vāra pa vienai, apm. 2-3 min. katru. Ar putu karoti izņem un pārliek uz papīra dvieļiem, lai notek šķidrums.

 

4. Atdzesētus rīsus sajauc ar lakšiem un sagrieztiem šķēlītēs redīsiem. Pa virsu liek olu un sagrieztu vai sadrupinātu sieru. Olu pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniedz.