Koba salāti ar grilētu cāļa šašliku

Sastāvdaļas:

 

900g cāļa šašliks jogurta marinādē

125g kiršu tomātiņi

100g zilais siers

100g zaļie salāti

4 vārītas olas

2 avokado

1/2 citrons

 

 

Mērcei:

4 ēd.k. olīveļļa

2 ēd.k. ābolu etiķis

1/2 ēd.k. franču sinepes

1 ēd.k. Vorčesteras mērce

cukurs

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Grilu uzkarsē līdz 180 grādiem un uzgrilē cāļa šašliku. Gaļu atdzesē un sagriež strēmelītēs.

 

2. Olas noloba un sagriež 4-6 daļās. Tomātiņus sagriež uz pusēm. Avokado sagriež kubiņos un apslaka ar svaigi spiestu citrona sul, lai avokado nezaudē savu krāsu. Sieru sadrupin amazākos gabalos.  Salātu lapas saplūkā a rokām vai sagriež ar nazi.

 

3. Gatavo mērci. Bļodiņā ielej olīveļļu, pievieno sinepes un ar putojamo slotiņu uzputo. Pievieno etiķi, Vorčesteras mērci, sāli un svaigi maltus piparus, cukuru un uzputo vēlreiz. 

 

4. Salātu bļodā parliek salātu lapas. Tad pa virsu liek pārējās sastāvdaļas čupiņās, vienu otrai blakus. Salātus nemaisa.

 

5. Pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar