Ķeizara pankūka (Kaiserschmarrn)

 

Sastāvdaļas (4-5 porc.):

 

100g milti

220ml piens

4 olas

2 ēd.k. cukurs

30g rozīnes

pūdercukurs pasniegšanai

saldējums pasniegšanai

 

Pagatavošana:

 

1.  Gatavo mīklu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus uzputo ar cukuru, tad pievieno miltus, pienu un uzputo vēlreiz. 

 

2.  Atsevišķi uzputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Uzputotos baltumus uzmanīgi iecilā mīklā, pievieno arī rozīnes. 

 

3. Tad cep pankūkas. Uzkarsētā pannā ielej mīklu (sadalot to apmērām 4-5 daļās). Kad apakša ir apcepusies, pankūku apgriež riņķī sadalot to mazākos gabalos - ar dakšiņu vai ar lāpstiņu. Cep līdz gabaliņi ir kraukšķīgi.

 

4. Pasniedz pārkaisot ar pūdercukuru un saldējumu vai vaniļas mērci.