Gulašzupa

Kādā pavārgrāmatā atrodu "Gulašzupa" un iedomājos, ka varētu to pagatavot.
Izdevās! Garšoja gan vecākiem, gan man. Iesaku pievienot kādu pilīti asas mērces (tabasco vai louisiana). Man liekas ka tā garšīgāk, bet ja vēlaties krējumu - lūdzu.

 

 

Sastāvdaļas:

700 g cūkgaļas lāpstiņu 
                                             
500 g kartupeļu

400 g smalcināti tomāti savā sulā

1 liela sarkana paprika
2 burkāni

2 nelieli sīpoli

2 ķiploku daiviņas

20g sviests
2 ēd.k. kūpināta paprika
2 ēd.k. "Ragāres" garšvielas
4 ēd.k. tomātu pasta
sāls

 

Pagatavošana:

Papriku noskalo un iztīra. burkānus nomizo visu sagriež palielos gabalos. Kartupeļus nomizo noskalo un sagriež tāpat.
Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā.  Gaļu noskalo nosusina un sagriež palielos gabalos.

 

Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu,  pievieno gaļu un strauji apcep. Tad pievieno sīpolus un ķiplokus, cep līdz sīpoli ir caurspīdīgi.

Tad pievieno pārējos dārzeņus un cep vēl minūtes 10. Pārlej ar 2l silta ūdens, pievieno pārējās garšvielas, tomātu pastu, sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 45 min.

 

Zupu pasniedz siltu.

 

Lai labi garšo!