Grilētas vistas sirsniņas

 

 

Sastāvdaļas:

 

1 kg vistas sirsniņas

150g sinepes

150g majonēze

1 sīpols

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Sagatavo sirsniņas. Ja kādam traucē, tās augšiņas var nogriezt. Sirsniņas izskalo no asinīm.

 

2. Gatavo marinādi. Sīpolu sagriež smalkāk, ieliek bļodā un paspaisa ar rokām. Pievieno sinepes un majonēzi, samaisa un iemarinē sirsniņas uz 2-3 stundām istabas temperatūrā vai ledusskapī uz visu nakti.

Iemērc ūdenī koka irbulīšus.

 

3. Grilu uzkarsē līdz 160 grādiem. Sirsniņas uzdur uz iesmiem un leik uz grila restēm. Aizver vāku un cep minūtes 10. Tad uzcel grādus (līdz 200) un ātri "aprauj" sirsniņas, lai tās kļūst brūnas.

 

4. Pašās beigās sirsniņas pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli.

Recepte tapusi sadarbībā ar