Dubultais burgers ar bekonu un salami

Pareizi uzcept kotletes burgeram, tā lai gaļa neuzpūšās, ir ļoti liela māksla. Tie, kas to mēģinājuši, zin par ko es runāju! Esmu izmēģinājis vairākus knifiņus - gan ar burgeru spiedi veidot kotletes, gan caurumus un iedobes veidot. gan temperatūras režīmus - nelīdz nekas. Viss tas ir muļķības! Eksperimentu rezultātā esmu atklājis vienu veidu, kā kotletes nezaudē savu formu. Dalos!

 

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

Burgeriem:

500g liellopa maltā gaļa

300g cūkgaļas maltā gaļa

12 bekona šķēles

12 salami desas šķēles

8 siera šķēles

4 burgeru maizītes

BBQ mērce

majonēze

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1.  Liellopa malto gaļu un cūkgaļas malto gaļu pārliek bļodā un kārtīgi izmaisa. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Burgeru gatavošanā svarīgi no gaļas maksimāli izspiest gaisa burbulīšus, lai kotlete turās kopā un neuzpūšās. Tāpēc gaļu kārtīgi izdauza pret darba virsmu.

Darba virsmu pārklāj ar cepamo papīru, uzliek malto gaļu, mazliet pieplacina, apsedz ar vēl vienu papīra loksni un ar mīklas rulli izrullē apm. 2 cm biezumā.  No izrullētās gaļas pieredzējušāki pavāri var ar nazi formēt kotletes, bet mazāk pieredzējuši - izgriezt apaļas kotletes ar kādu formu.

 

2.  Grilu uzkarsē līdz 200-220 grādiem.  Uzgrilē salami desas šķēles, bekona šķēles un kotletes. Svarīgi - kotletes apgriež tikai vienu reizi! Kotletes pārliek uz dēlīša un uzliek pa vienai siera šķēlei,

 

3. Maizītes uzgrilē un uzreiz komplektē burgerus. Uz apakšējās maizes daļas liek majonēzi, kotleti, desas šķēles, kotleti un bekona šķēles. Pārlej ar BBQ mērci un apsedz ar otru maizes daļu.

 

4. Burgerus pasniedz uzreiz.

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar