Cūkgaļas šašliks tomātu marinādē

 

 

 

Sastāvdaļas:

 

1 kg cūkgaļas karbonāde

2 svaigi tomāti

4 ēd.k. sojas mērce

1/2 ēd.k. kukurūzas vai kartupeļu ciete

1 ēd.k. medus

olīveļļa

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1. Gatavo marinādi. Tomātus sarīvē uz dārzeņu rīves un caur caurduri bļodā notecina sulu - mums nepieciešama tikai sula. Pievieno sojas mērci, cieti, medu, sāli, svaigi maltus piparus un olīveļļu. Visu kārtīgi samaisa un šajā marinādē liek kubiņos sagrieztu gaļu. Marinē 2 stundas.

 

2.  Grilu uzkarsē līdz 190-200 grādiem.  Gaļu sadur uz iesmiem un cep līdz gaļa apbrūninās. Tad gaļu apsmērē ar marinādi, kurā gaļa marinējās un cep līdz gatavībai.

 

3. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar