Cepti āboli ar musli un kanēli

Ideāla recepte - tā der gan svētdienas brokastīm, gan kā deserts tusiņā. Ja ieliksi smalkās glāzēs, tad pat kādā svinīgākā pasākumā, piem. Latvijas valsts svētkos droši tāds deserts iederēsies.

 

Ābolu vietā var izmantot arī bumbierus. Es taču saku - ideāla recepte!

Sastāvdaļas (6 porc.):

 

150g musli

4-5 āboli

100g sviests

kanēlis

"Spilva" karameļu mērce

 

Pagatavošana:

 

1. Ābolus kārtīgi nomazgā, izgriež serdi un sagriež daiviņās. Daiviņas pārliek cepamā traukā un pārkaisa ar kanēli.

 

2. Bļodā ieber musli, pievieno mīkstu sviestu un ar rokām saberzē, līdz veidojas drupačas. Drupačas pārkaisa pāri āboliem. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 25 min.

 

3. Siltus ābolus pārlej ar karameļu mērci.

 

4. Pasniedz ar saldējumu vai grieķu jogurtu. Karameļu mērces vietā var pievienot medu.

 

Video recepti var noskatīties šeit