Bumbas ar bekonu un sieru

Kad vasara ir neizdevusies, labākais laika pavadīšanas veids ir darbošanās virtuvē. Un to nu man patīk darīt. Pateicoties manam atbalstītājam un draugam Rakvere, es varu nodoties dažādiem testiem un eksperimentiem. Tā nu kādu dienu atverot ledusskapi, manu uzmanību piesaistīja "Amerikāņu bekons".

Nu ko, gatavosim bumbas. Garšīgi! Izmēģini recepti un pārliecinies.

Sastāvdaļas:

 

400g kārtainā rauga mīkla (plāksnēs)
150g auksti kūpināts bekons Amerikāņu gaumē "Rakvere".
120g siers
tomātu mērce


Tomātu mērcei:

400g konservēti smalcināti tomāti
dilles
2 ķiploka daiviņas
sāls

 

Pagatavošana:

 

Sieru sagriež 16 gabaliņos. Bekona šķēles sagriež uz pusēm.

 

Gatavo mērci. Tomātus sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem un zaļumiem, pievieno pēc garšas sāli.

 

Mīklu atkausē un katru plāksni sagriež četros trīsstūros. Trīsstūrus ieklāj keksu formiņās, lai malas karājās pāri.

 

Un tad piepilda formiņas - vispirms pa 1 tējk. tomātu mērces, tad pa gabaliņam siera (te ir ērti izmantot mini Mozzarellas bumbiņas) un ieklāj bekonu. Tad malas uzloka pa virsu. Liek cepties cepeškrāsnī. Es cepu 180 grādos 30 min.
 

Bumbas pasniedz ar tomātu mērci.