Biezpiena cepumi "Zosu kājiņas"

Šie ir leģendāri cepumi - vecāka gada gājuma meitenes un to mammas noteikti atcerēsies. Es neteikšu, ka manā bērnībā mamma bieži tos cepa, bet es gan! Man šie cepumi patīk. Tie ir super vienkārši pagatavojami, no saprotamām sastāvdaļām un ir ļoti-ļoti garšīgi.

 

Notiekti jātaisa dubultporcija un jāglabā tādā lielā skaistā stikla burkā vai metāla kārbā. Un jāslēpj no bērniem kaut-kur augstāk. Un tad vakārā, dzerot tēju, jāvlek ārā un jāliek uz galda. Tad bērniem būs īpašas atmiņas par mammu un īpašajiem cepumiem. Goda vārds! )))

 

Sastāvdaļas:

 

200g biezpiens
200g sviests
250g milti

citrons vai apelšins
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. vaniļas cukurs

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

 

2. Biezpienu, sviestu, miltus, rīvētu citrona vai apelsīna miziņu un cepamo pulveri sajauc kopā un iemīca mīklu. Var pievienot arī pāris karotes izspiestas sulas. No mīklas izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 1 st.

 

3. Mīklu plānā kārtā izrullē, izgriež aplīšus. Ieber šķīvītī cukuru. Aplīšus no vienas puses iemērc cukurā, saloka uz pusēm (ar cukuru uz iekšu), vēlreiz iemērc cukurā un vēlreiz saloka uz pusēm (ar cukuru uz augšu). Ar dakšu saspiež kopā, lai veidojas zosu kājiņa un kārto uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 20-25 min.