Biezpiena-banānu plācenīši

Ar biezpienu man nav īpaši labas attiecības, bet zinu, ka tas ir veselīgs un ka tas ir jāēd. Taču pievienojot banānus, biezpiena masa kļūst salda un krēmīga. Vēl man patīk darboties ar biezpiena masu - tas atgādina spēles ar plastilīnu. Un pēc tam man ļoti patīk to visu apēst. Es gan visbiežāk pārleju plācenīšus ar kokosa krēmu - tas vēl īpašu garšu dod. Bet ar medu, laikam, veselīgāk...

 

 

Sastāvdaļas:

 

180g biezpiens
2 banāni
1 ola
3 ēd.k. cukurs
1/2 tējk. vaniļas cukurs
3 ēd.k. milti + plācenīšu veidošanai
eļļa

 

 

Pagatavošana:

 

1. Banānus notīra, sagriež mazākos gabalos un ar dakšu saspaida, lai veidojas putriņa. Pievieno olu, biezpienu, visu samaisa. Pievieno 3 ēd.k. miltus (bez kaudzes), vaniļas cukuru, parasto cukuru, vēlreiz kārtīgi samaisa.

 

2. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Ar ēdamkaroti (pa 1 ēd.k.) liek biezpiena masu uz darba virsmas un apviļājot miltos veido bumbu. Tad ar plaukstu pieplacinot veido plācenīšus.

 

3. Pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus no abām pusēm. Pasniedz ar banāniem, medu un riekstiem.