Auzu pārslu cepumi ar šokolādi vai zemesriekstu sviestu

Auzas kādreiz esot uzskatītas bezmaz par nezāli, bet tagad neviens nenoliegs, ka auzas ir ieņēmušas savu vietu starp veselīga uztura piramīdas sastāvdaļām. Bet kā auzas "iebarot" bērniem, ja putra tiem ne visai iet pie sirds? Visiem bērniem garšo cepumi, tāpēc, izmēģini šo recepti un kā saka "Dobeles Dzirnavnieks" - Brauc auzās droši!

Sastāvdaļas:

 

 

50g  ātri vārāmās auzu pārslas "Dobeles Dzirnavnieks"
300g miltu
125g mīksta sviesta
125 g brūnā cukura
75 g kokosriekstu skaidiņu
2 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote piparkūku garšvielas
100g šokolādes krēms vai zemesriekstu sviests
sāls
cepamais papīrs

 

 

Pagatavošana:

 

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
 

Sviestu, cukuru un šķipsniņu sāls saputo kopā, līdz masa kļūst gaisīga.
Olas uzputo, pievieno miltus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas, auzu pārslas un garšvielas. Samaisa un tad mīca ar rokām. Veido nelielas bumbiņas, kārto uz paplātes un ar dakšu saspiež plakanas.


Cep zelataini brūnas apm. 10 min. Atdezsē uz restēm.


Jau atdzisušus cepumus apsmērē ar šokolādes krēmu vai zemesriekstu sviestu un saliek pa divi kopā.