Super Brokastis ar super daudz cukura

 

 

 

 

Mūsu veikalu plauktos parādās jaunums - un tas nozīmē ka man tas jāpagaršo un jāpapēta sīkāk. 

 

Šoreiz es pamanīju "Grieķu jogurta SUPER Brokastis auzu". Tas burvju vārdiņš SUPER man ļoti patīk - uz to es parasti uzķeros uzreiz! Šīs brokastis šobrīd ir pieejamas ar trim garšām - ar žāvētām aprikozēm, ar āboliem un kanēli un ar zemenēm.

 

 

Auzu pārslas un putras kopumā man īpaši negaršo, bet es ļoti labi zinu, ka tās ir jāēd. Parasti mamma cenšās tās kaut-kur iemaisīt lai man iemānītu - piem. pankūkās, cepumos, smūtijos. Taču šis variants - jogurtā un vēl ar zemenēm un āboliem - nu tas taču ir ideāli! Jogurti man garšo!

Sastāvs. Abiem jogurtiem sastāvs ir praktiski vienāds - 70% grieķu jogurts; 15% auzu pārslas; pārējie 15% ir augļu piedevas, citronu sula, dabīgi aromatizētāji, modificētā kukurūzas ciete un vēl pa sīkumam. 

 

Uzturvērtība.  Gandrīz vienādi cipari - zemeņu jogurts satur 124 kcal, bet ābolu - 127 kcal. Attiecīgi mazliet atšķiras cukura dauduzms sastāvā - abos apmēram 15g uz 100g un mazliet atšķiras olbaltumvielu daudzums - apmēram 6,5g uz 100g. 

 

Pirmais, ko varu teikt - šausmīgi salds! Un tas nav brīnums! Lai būtu skaidrs - 15g cukura ir vesela ēdamkarote! Ar nelielu kaudzīti! Es aprēķināju cik daudz cukura ir vienā šādā trauciņā. Tātad, 160g šīs te Super Brokastis satur 24g cukura!

Nē, nav jau tā, ka viss cukurs ir no piedevām. Pats grieķu jogurts satur dabīgo piena cukuru - apmēram 4g. Starp citu, tas ir mazāk nekā vienkārši pienā!

 

Pēc konsistences man vairāk atgādina sieriņu nekā jogurtu. Zemeņu brokastis ir mazliet šķidrākas par ābolu. 

 

Garša ir gaumes jautājums, bet es nevarētu teikt, ka pirkšu šos produktus vēlreiz. Pārāk salds un ābolu brokastīm pašus ābolus īpaši nesajutu.

 

 

Tieši tā! Tas ir GrieķA jogurts ar superdaudz olbaltumvielu (tas tā patiesībā ir, jo grieķu jogurts tiešām satur ļoti daudz olbaltumvielu), superdaudz šķiedrvielu un superdaudz cukura! Par cukuru ražotājs, kā vienmēr, piemirsa. Vai tas tiešām ir super enerģijas avots visai dienai? Šaubos!