Rīgas svētki 18. augustā Centrāltirgū

Šī gada 18.augustā Rīgas Centrāltirgus Nēģu laukumā norisinājās Rīgas svētkiem veltīts pasākums.

Par muzikālo noformējumu un patīkamu atmosfēru rūpējās radio TEV dīdžeji Andris Jurga un Klāvs Kļaviņš. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja uzdziedāt un arī izlocīt kājas Daigas Petkevičas un Normunda Jakušonoka skanīgā dueta pavadījumā.

 

Blakus radošajām darbnīcām darbojās “Grilētāju Brālība”, kura tirgus apmeklētājiem piedāvāja iespēju piedalīties grilēšanas un BBQ entuziastu komandu dueļos. Notika gan burgeru, gan čili ēšanas sacensības. Savukārt, “Grila skolā” bērni un jaunieši varēja pagatavot burgerus un pēc tam tos notiesāt. Jāsaka, ka gribētāju bija patiesi daudz. Īpaši priecājos par to, ka daudzi bija atnākuši, lai satiktu mani un aprunātos. Garām sarunām gan laika nebija, jo pamata uzdevums bija burgeru radīšana, ar ko mēs sekmīgi tikām galā.

 

Interesentiem bija iespēja iepazīt jaunumus grilēšanas un kūpināšanas jomā, jo grila un kūpināšanas tehnikas veikals Grillhouse projekta "Grila Klase" ietvaros bija izstādījis dažādus grila modeļus, sākot no vienkāršākajiem un beidzot ar mūsdienīgākajiem tehnikas brīnumiem šajā jomā. Bija apskatāms pat granulu grils, kurš darbojas ar aplikācijas palīdzību - tāds dators - grils - kūpinātava.

 

Manis pagatavotos burgerus par labiem atzina arī radio "TEV" dīdžeji (paldies par krekliņu!) un lieliskais duets Daiga Petkēviča un Normunds Jakušonoks!  Paldies par labiem vārdiem!

 

 

Nedaudz statistikas.

Burgeros tika izbaudīti vairāk kā 20 kilogrami gardās "Marienbāde" produkcijas, vairāk kā 200 burgeru maizītes no "Hanzas Maiznīca" un vairāki kilogrami uzņēmuma "Dimdiņi" marinēto sīpolu un kāpostu.

Jaunums OK BBQ mēces tika novērtētas uz URRĀ!

Tika izdzertas desmitiem gardo "Very Berry" suliņu un pēdējiem apmeklētājiem tās pietrūka... Katrā ziņā, atsaucība bija milzīga!

 

Notika arī kāds interesants pasākums, uzņēmums "Marienbāde" izaicināja "Grilētāju Brālība" pārstāvjus uz grilēšanas sacensībām un pēc kopējā vērtējuma "Marienbāde" komanda arī uzvarēja. Apsveicu! Cik atminos, revanšs paredzēts 14.09.2018.  "Grilētāju Brālība" šoreiz ar atbildes izaicinājumu gaidīs "Marienbāde" komandu, lai gatavotu zivis. Šis pasākums arī notiks Rīgas Centrāltirgū!