Par saldējuma un street food festivāliem

 

 

 

Pasaulē lielākais saldējuma veikals atrodas Lielbritānijā, Tattenhallā. Veikala nosaukums “The Ice Cream Farm”, un tā kopējā platība ir 851 m²!

Gadā veikalu apmeklē aptuveni 500 tūkst. saldējuma mīļotāju.

 

 

 

Bet mums pašiem ir savs Saldējuma festivāls! Un par to arī vēlos šodien pastāstīt.

 

 

 

26. maijā Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros, vadošais Latvijā piena pārstrādes uzņēmums Food Union sadarbībā ar Jūrmalas pilsētu aicināja uz “Vislatvijas Saldējuma festivālu”.

 

 

 

 

Festivālā bija iespējams nogaršot ap 100 dažādiem saldējumiem no visas Latvijas. Visas dienas garumā saldējuma mīļotāji par īpaši pievilcīgām cenām varēja nobaudīt dažnedažādus saldējumus, desertus un kokteiļus no tādiem iecienītiem saldējumiem kā “Pols”, “Ekselence”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns”.

 

 

 

 

Tieši uz Rasēns telti biju uzaicināts, lai kopā ar Instagram darbonēm Emīliju (@sudrabkaija), Aneti (@paradimodi) un Elizabeti (@liz_gorina) kāptu uz skatuves un atbildētu uz dažādiem jautājumiem.

 

 

 

Street food festivāls gan bija mazliet pa skaļu nosaukts par festivālu - kopā bija 10-12 dalībnieki.  Drīzāk tas bija Street food kvartāls vai iela. Taču šoriez manu uzmanību piesaistīja divi dalībnieki - viens tirgoja  BIO liellopa burgerus, kuru es nogaršoju.

 

Bet otrs atradās tieši blakus (diemžēl, nosaukums palika miglā tīts) un piedāvāja ļoti interesantus biešu, burkānu un kvasa plāceņus. Šis bildē redzamais biešu plācenis bija pildīts ar bekonu, vistu un dārzeņiem un ļoti skaisti izdekorēts. Man tikai liekas, ka nosaukums "plācenis" ir mazliet pa prastu priekš tāda ēdiena. Gribas kaut-ko spilgtāku un atmiņā paliekošāku...

 

Bet ja tu redzi kādā pasākumā gaišu furgonu, kas piedāvā plāceņus, noteikti nogaršo! Tas ir tā vērts!

 

 

 

Visas dienas garumā notika visdažādākās aktivitātes un dažādu mūziķu uzstāšanās. Es gan aizdevos prom pirms pašas lielās pasākuma kulimnācijas, pirms Bermudu Divstūra uzstāšanās, jo izpriecām atvēlētais laiks bija beidzies un man bija vēl viena tikšanās. 

 

Bet ja tu nebiji šajos saldējuma svētkos, ieraksti sev atgādinājumu, lai 2020. gada maijā nepalaistu garām šo gardo un krāsaino notikumu!

 

 

Jāpiemin, ka pirms manis visu "uzmanības krējumu" nosmēla Laurlācis un Joret, jo stundu pirms mūsu iznākšanas diegzan atraktīvi un jautri notika viņu meet up. Tas beidzās ar nelielu komisku vārdu cīņu jeb battle, kurā vinnēja Laura!

 

Uz pasākumu ierados vairākas stundas pirms savas iznākšanas (ja tas nav par skaļu teikts), tāpēc paspēju gan apmeklēt Street Food ieliņu, gan izstaigāt Jomas ielu un apskatīt svētku gājienu.

 

 


Vēlos pateikt paldies visiem maniem sekotājiem un draugiem, kuri nekautrējās un pienāca man klāt lai gan aprunātos, gan nobildētos! Satiku arī Rihardu no "Divi centi" un biedzot klātienē iepazinos ar Kristapu no kanāla "Joret".