Meat Future - nākotnes gaļa


Man tiešām ļoti liels prieks, ka mūsu uzņēmumi sāk attīstīties un domāt par nākotni ilgtermiņā. Ar lielāko prieku stāstu par šo tiešām inovatīvu produktu - gaļas aizstājēju "Meat free burger".

Šī jaunā tirgus niša ir ar lielu izaugsmes potenciālu – funkcionāla pārtika – kas veido pieprasījumu pēc gaļas alternatīvām. Es to saucu par nākotnes gaļu. Saskaņā ar prognozēm, tuvāko 10 gadu laikā aptuveni trešdaļa no pasaules mēroga gaļas produkcijas būs jaunā tipa gaļas produkti, tradicionālajiem gaļas izstrādājumiem samazinoties līdz 40%
 
Kas tad ir šīs gaļas alternatīvas?

Tie ir augu izcelsmes produkti, bez gaļas, bet ar olbaltumvielām un aizvieto visas tradicionālās gaļas funkcijas.  Faktiski, gaļēdāji var beidzot ar baudu sargāt planētu, bet veģetārieši un vegāni darīt to, kā vienmēr, draudzīgi!

 

Kas ar garšu? Es nogaršoju divus jaunus produktus no šīs sērijas - biešu burgeri un klasiskie burgeri. Klasiskais burgers ir pilnīgs gaļas līdzinieks - gan struktūra, gan garša, gan smarža. Biešu burgers pēc skata līdzīgs gaļai, bet bietes es tur jutu, taču ēst dārzeņus - tas ir normāli! Aizvien vairāk pētījumi liecina, ka gaļu katru dienu nav jāēd. Tā ir jāiekļauj ēdienkartē 3-4 reizes nedēļā.

Neskatoties uz to, ka esmu pārliecināts gaļēdājs, ar smadzenēm saprotu, ka nav nekā slikta šad-tad atteikties no gaļas un es jūtos labāk (morāli labāk), kad saprotu, ka ar savu rīcību es padaru šo planētu tīrāku, veselīgāku un skaistāku!

 

Jaunie produkti šobrīd nopērkami ELVI veikalos.