Ko garšīgu brokastīs piedāvā IKEA

Parasts svētdienas rīts.  Kā jau tas ierasts pēdējā laikā, man ir tikšanās un mājās brokastis paēst nepaspēju. Tāpēc atbraucām uz IKEA ceribā, ka te būs brančs. Taču nekā - IKEA arī parasts rīts. 

 

Nu tad apskatīsimeis ko var apēst IKEA parastās brokastīs parasta trīs cilvēku ģimene?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es brokastīs gribēju pankūkas ar gaļu, taču 10:50 lielā bļodā skuma viena-vienīga pankūka un man roka nepacēlās viņu paņemt.  Saprotu, ka brokastis beigsies pēc 10 minūtēm un pavāriem nav intereses nest un gatavot vēl pankūkas, līdz ar to izvēlējos omleti ar desiņām. Desiņas garšoja ļoti pazīstami - ir aizdomas, ka tās ir Latvijā ražotas desiņas (un es pat zinu ražotāju). Taču kā par spīti man tieši šī ražotāja produkcija īpaši negaršo un veikalos mēs viņu nepērkam. Arī omlete bija .... tētis teica, ka tā garšoja omlete bērnudārzā, bet pa cik es neesmu gājis bēnudārzā, tad man negaršoja. Es neapēdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaunums IKEA - augļu smūtiji. Šis bija ar mango. Godīgi sakot, pēc smūtija tas garšoja attālināti. Drīzāk sasaldēta un tad atsaldēta augļu sula. Vai nu atsaldēts nebija līdz galam, vai nu tiešām tas bija sasaldēts biezenis, no kura atšķaidot parasti gatavo paciņu sulas... es tiešām nemāku teikt, bet vīlos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un jau iznākot ārā ieraudzīju stāvvietā šo plakātu. Godīgi sakot pie brokastīm nepamanīju tādus. Taču kad braucu uz IKEA pēc pāris dienām, ieraudzīju - pašā sākumā, pirms salātiem un kūkām stāv plastikāta kārbiņas ar dzelteniem vāciņiem. Cik sapratu, tad tās kārbiņas arī ietilpst šajā cenā.

 

 

 

 

 

 

 

Secinājums. Es nekādā gadījumā negribu teikt, ka uz IKEA nevajag braukt ēst. Vienkārši ir ēdieni, kuri tur ir garšīgi un ir ēdieni, kurus IKEA vietējie pavāri gatavot nemāk.

 

P.S. Starp citu, soļanka un lazanja te arī nav garšīgas ))))

 

 

 

 

 

 

 

 

Biešu-pupiņu salāti ar vistas fileju  (mammas izvēle). Salāti, ja ticēt uzlīmei, ir gatavoti šodien. Kas tās pa baltām pļekām īsti nevarēja saprast - garšo pēc krējuma, taču konsistence drīzāk kā svaigam sieram. Līdz ar to samaisīt vai kaut-kā kopā ēst nesanāca un bija sajūta ka ēd atsevišķi visas sastāvdaļas - atsevišķi pupiņas ar bietēm, atsevišķi gaļu, atsevišķi baltās pikas un atsevišķi salātlapas. Iepriekšējo reizi Cēzara salāti bija krietni garšīgāki un arī gaļas bija par veselu gabaliņu vairāk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tētis paņēma "zemnieku brokastis" -  tas ir kartupeļu sacepums (līdzīgs gratēnam) ar gaļas bumbiņām un dārzeņiem. Tās marinētās sēnītes un bumbiņas bija garšīgas, taču pats sacepums... šausmīgi daudz miltu mērces, ar kuru nez kāpēc pārlieti kartupeļi un beigās tāda sajūta, ka tu ēd pliekanu miltu putru ar mazliet kartupeļiem. Negaršīgi, tāpēc neapēdām.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Līmenī te ir kafija,  slavenās zviedru kanēļmaizītes un kruasāni. Pilnai laimei kanēļmaizīte prasījās mazliet svaigāka...