Kadagi dog, vai hotdogs var būt restorāna ēdiens?


Salīdzinoši sen ievēroju sockontos stāstus par hotdogu ēstuvi Āgenskalnā. To atvēra Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe ar draugiem. Šī ēstuve saucas "Kadagi dog". 

 

 

 

Interesants nosaukums, interesants stāsts un visi tik slavē - tādas slavenības tur bijušas, un šīs zvaigznes jau apēdušas hotdogu... un visi tik raksta cik fantastiski garšīgi tas ir!

 

Braucam noēsties slavenos hotdogus? Protams!

 

 

 


Kad ienācu kafejnīcā, tā bija pilna! Lai gan nav īpaši grūti piepildīt pāris kvadrātmetru mazu telpu. Visi galdiņi bija aizņemti un mums nekas cits neatlika, kā doties sēdēt pie galdiņa ārā. Ārā nebija īpaši silts, bet ko lai dara.

 

 

 

 

 

Ēdienu nosaukumi un to sastāvs rakstīti uz tāfeles pie kases un ja tu kaut-ko vēlies redzēt, tad tev jāpielien burtiski tāfelei priekšā.

 

Meitene uzreiz pieteica, ka ir īpašs piedāvājums komplektam  - hotdogs, frī kartupeļi un glāze alkoholiska dzēriena. Pēc izvēles piedāvāja Proseco vai otrs, īsti nezinu kas tas bija, bet man izkalusījās pēc alus vai sidra (jo lej no krāna).  Nu es alkoholu nedzeru, mamma nevēlējās dzert ārā aukstumā alkoholu, bet tētis bija pie stūres. Bezalkoholsiko dzērienu piedāvāja tikai man un tad jau pašās beigās. Mammai un tētim tāda opcija nemaz netika piedāvāta!

 

Es nezinu, bet man liekas ka nav īsti pareizi sākt piedāvājumu ar alkoholu - domāt par vegāniem un nedomāt par cilvēkiem, kas nedzer....  Nu kaut-kas nepareizs tajā visā ir!

 

 

Un tagad rēķins - mēs samaksājām 33 EURO! Beidz žagoties! Tieši tik mēs samaksājām par trim hotdogiem (bildē var novērtēt ārējo izskatu), trim frī kartupeļu porcijām un vienu Sprite pudelīti. Viens hotdogs te maksā 7Euro un frī kartupeļu porcija 3,30Euro!

 

 

Kā viņi paši stāsta, tad hotdogu maizīti te cep uz vietas un tā ir piemērota pat vegāniem - maizīte tiešām bija super-mīksta un garšīga. Desiņas pavārs pats taisot uz vietas - arī desiņām nebija ne vainas. Frī kartupeļi it-kā esot paštaisīti (nu es tā sapratu). Taču kečups klāt pie kartupeļiem - jau gatavs un neba jau nu tas kvalitatīvākais. Ārzemniekiem kečupi nez kāpēc ir ļoti etiķaini un izņemot etiķi tur neko citu nejūt. Mūsu vietējie kečupi ir saldāki, piesātinātāki pēc garšas un skaistāki pēc krāsas. Nu man liekas - ja nu tu cep pats maizi un gatavo pats desiņu, tad nu tāds sīkums kā mērce - tiešām grūti sameistarot mērci? Es nemāku cept maizi un gatavot desiņas, bet es piecās minūtēs pagatavošu garšīgu mērci!

Nu un tagad pats galvenais. Stāstu, lai tu zinātu!

 

Parasti, restorānos, kafejnīcās, bāros pajautā kā pasniegt ēdienu. Un tu vari izvēlēties - vai nu pēc gatavības (kad gatavs, tad atnes), vai nu visiem kopā. Un ja tev neprasa, tad ir pieņemts visai kompānijai nest ēdienu vienlaicīgi. Manu hotdogu atnesa pirmo. Tad, kad es jau gandrīz piebeidzu savu hotdogu, atnesa hotdogus tētim un mammai. Mēs ar tēti jau apēdām savus hotdogus, kad mums atnesa divas frī kartupeļu porcijas. Tad nu mamma piebeidza savu hotdogu. Mēs ar tēti jau apēdām savus frī, bet mamma vēl savus frī gaidīja. Es gāju jautāt iekšā vai nav piemirsies, kad man rokās iedeva trešo frī porciju. Es pats iznesu tos mammai un mamma vienkārši paņēma tos līdz uz mašīnu,  jo sēdēt tur un ēst vienai pašai negribējās.

Rezumē. 

 

Latvijā atpazīstama personība atver ēstuvi - pasaulē tā ir normāla prakse piešķirt restorānam, kafejnīcai kādu "seju". Desiņas un maize te tiek gatavotas uz vietas. Pie atpazīstamā aktiera viesojušies citi sabiedrībā zināmi cilvēki - kolēģi no teātra, mūziķi utml. Tas, protams, piešķir zināmu OHO! Bet grozi to maizīti ar desiņu un mērci  kā gribi, hotdogs nav un nebūs augstās kulinārijas pārstāvis - vai tu desu ieliec uz vietas gatavotu, vai no ledusskapja izņemtu. Šajā konceptā apvienots TAKE AWAY darbības princips un restorāna cenas.

 

Nu man tomēr liekas ka 10 Euro par vienu desmaizi un frī kartupeļu čupiņu ir pa dārgu! Lai arī man te garšoja, otreiz te neiegriezīšos. Es palieku pie pārliecības, ka cenas te ir saskrūvētas un stāsts par īpašajiem hotdogiem sabiedrībā pārspīlēts.