Kā es meklēju paslēptās receptes

Par makaronu dzimteni tiek uzskatīta Itālija. Taču pēc nostāstiem, pirmie makaroni tika pagatavoti Ķīnā pirms vairāk nekā 700 gadiem!

Ķīnieši ilgi un rūpīgi slēpa makaronu recepti, kuru vēlāk uz Eiropu atveda ceļotājs Marko Polo...

 

 

 

Un nu no Lietuvas tie ir atceļojuši arī pie mums, uz Latviju! Tagad tie ir sastopami restorānā "Paslēptās Receptes"!

 

 

 

 


Tad nu nolēmu doties pats, ja jau mani vairs neaicina un baidās no mana viedokļa. Varbūt tur kaut-kas nav?!

 

 

 

 

Restorāns bija tukšs un tāpēc ar vietas izvēli nebija ne mazāko problēmu. Kas iekrita acīs - gaišā auduma krēsli jau šobrīd ir pleķos. Turklāt, šādi pleķaini sēžamie nebija tikai pie mūsu galdiņa...

 

Šoreiz mēs ar tēti pasūtījām pastas - nu ja jau šis restorāns lepojās ar savām pastas receptēm. Man bija kaut-kas itāļu gaumē, bet tētim kaut-kas mazliet eksotiskāks. Precīzi es tiešām neatceros, bet ir viens interesants fakts - man piedāvāja izvēlēties arī makaronu veidu. Bet mamma makaronus neēd un tāpēc viņa pasūtīja meksikāņu salātus ar vistas fileju.  Tad es vēl pasūtīju desertā panna cotta.

 

 

 

 

 

 

 

Rezumē.

 

Ja ir vēlme garšīgi paēst un tev garšo makaroni kā tādi, tad "Paslēptās receptes" ir ideāla vieta šim mērķim. Un ja arī negaršo - kā redzi, mamma arī atrada ko apēst.

 

Man ļoti patika, ka ēdienu izvēle nebija tikai banāla Carbonara vai tradicionālā Boloņas mērce. Šurp ir vērts atnākt, lai pameklētu savu ideālo pastas recepti.

 

Es iesaku šo restorānu - "Paslēptās receptes", t/c "Akropole".

 

 

Ideāli! Viss garšoja i-de-ā-li! Tie ir garšīgākie makaroni, kurus es jebkad esmu ēdis! Un deserts bija burvīgs! Un mamma ļoti slavēja salātus! Un Lattes arī šeit ir burvīgas! Un tā panna cotta .... 

 

Es pēdējā laikā pieveršu uzmanību apkalpošanai - tā arī bija līmenī. Šajā restorānā ar mums runāja latviski. Kad mēs gājām prom, restorāns jau piepildījās ar cilvēkiem un mani tas nemaz neizbrīnija!