Ievas siers - no tikko slaukta govs piena


Daudz, daudz gadus atpakaļ, kad es vēl biju pavisam maziņš (tā man stāstīja mamma) šis bija mans mīļākais siers. Esot bijušas pazīmes, pēc kā es nekļūdīgi noteicu, ka siers nav īstais. Es neatceros šīs pazīmes, bet nekas nav mainījies - man šis siers garšo vēl joprojām.


"Ievas siers" tiek ražots tikai no nepasterizēta rīta slaukuma govs piena. Visas garšas ir pieejamas gan nelielos ritulīšus (apm. 1 kg), gan lielos rituļos, kurus ērtākai lietošanai sagriež mazākos gabalos. Katrs nogriezts gabals tiek ievaskots īstajā vaskā.


"Ievas siera" uzkodā ir siers, kas nogatavināts 4 gadi. Tam ir ļoti spēcīga siera garša. Labi derēs uzkodu platēm.


Tā kā tuvojas Līgo svētki, tad siers ar ķimenēm būs piemērots dāvinšānai. Kaut gan, ko es stāstu - "Ievas siers" ir piemērots dāvināšanai jebkuros svētkos un ar visām garšām.