Garšīgākā pica Rīgā - Street Pizza


Jau vasarā, kad rakstīju par kafejnīcu "Cepiens", biju ievērojis, ka blakus notiek rosība un pamanīju arī sockontos solījumus drīz atvērt kādu īpašu picēriju.

 
Jā, īsta itāļu picērija «Street Pizza» jau no jūlija gaida savus viesus.
 

 

Sākumā es nedaudz apmulsu, jo ienākot uzreiz nepamanīju, ka ir jāiet apkārt letei un tad tu nonāc lielākā telpā, kur tīri omulīgi var iekārtoties un izpētīt atnestās ēdienkartes.

 

 


Tajā brīdī atcerējos, ko teica parasti Arams Mnacakanovs (Krievijā zināms restorātors): "Jo mazāka būs restorāna ēdienkarte, jo kvalitātīvāks būs ēdiens"! Tieši šādos restorānos var paēst visgaršīgāk - te vienmēr būs svaigi produkti, tīrība un kārtība virtuvē.
 

 


Man ļoti patika apkalpošana - neuzkrītoša un tai pašā laikā nejutos lieks šajā vietā.

Pasūtījām picas. Meitene mums teica, ka pa cik pica cepās 7 minūtes un šobrīd klientu nav (mēs tiešām bijām vienīgie tajā brīdī), tad pēc 8-9 minūtēm picas būs gatavas.
 

 


Kad bijām jau paēduši, izrādījās, ka picērija jau ir pilna ar klientiem - gandrīz visi galdiņi bija aizņemti! Jā, šī ir draudzīga vieta arī pavisam maziem klientiem.


Un vēl - te cienā ar izcilu fokaču ar karamelizētiem  tomātiem. Tas saucās "kompliments" - ar to cienā bezmaksas kamēr gaidi savu pasūtījumu.

 


Es noteikti gan pats vēl šurp atbraukšu, gan iesaku tev šo vietu!

Ja liekas ka šo nosaukumu esi dzirdējis, tad tālu no patiesības neesi. Šis ir Aleksandra Vēvera (Street Burger radītājs) jaunākais projekts, kuram novēlu izaugsmi!  

 

 

Arī te mani gaidīja neliels izbrīns, jo parasti ēdienkartes ir krāšņas, košas ar veselu virkni dažādu ēdienu. Te bija parasta lapiņa A4 formātā ar astoņiem picu nosakumiem un aprakstiem. Jā tas ir viss! Otrā pusē bija dzērieni - kafija, ūdens, limonādes un pieaugušo dzērieni.

 


Neticēsi! Tā arī bija! Precīzi pēc 9 minūtēm picas bija uz galda! 


Nu ko es varu pateikt?! Vizuāli viņas atšķiras no visām picām, kuras līdz šim esmu gan redzējis, gan ēdis. Un pēc garšas arī! Tā mīkla... Nu pie mums Latvijā es līdz šim neko tādu neesmu edis!


Starp citu, šī ir vienīgā picērija Baltijā ar Neapoles sertifikātu. Visus produktus te piegādā no Itālijas - tomāti no Neapoles, milti no Boloņas reģiona un olīveļļa no Apuljas. Picas cep īstā picu krāsnī 400 grādos, kuru kurina ar ozolkoka malku.