Cīsiņi bērniem bez gaumes

Latvija, viennozīmīgi, ir valsts ar senām cīsiņu ēšanas tradīcijām. Vismaz es tā domāju, jo cīsiņi esot bijuši veikalos arī manu vecāku un manu vecvecāku bērnībā. Tā man stāstija. Tas bija laiks, kad veikalos bija deficīts un mūsu valsts bija varenās Padomju savienības sastāvā. Šobrīd veikalos deficīta vairs nav, bet cīsiņu ir tik daudz veidu, ka nesaskaitīt.

Ja tā tas turpināsies, mēs varēsim piesaistīt tūristus aicinot tos cīsiņtūrēs uz Latviju.

 

Bet ja nopietni, tad šodien es par citu tēmu, bet arī par cīsiņiem.

 

Esot veikalā kopā ar vecākiem, tēta uzmanību piesaistīja kāds cīsiņu iepakojums, tad viņš to paņēma rokās un teica, Roj, nopērkot šos cīsiņus, daļa no samaksātās naudiņas tiks ziedota labdarībai. Tas protams ir labi, bet vecāki vēl apsprieda šo cīsiņu iepakojumu. Es palūdzu, lai šos cīsiņus vecāki nopērk un es par tiem (vairāk gribēju tieši par labo mērķi) uzrakstīšu savā blogā. Taču blakus bija citi cīsiņi un iepakojums tiem citiem bija daudz krāsaināks un jautrāks.

 

 

 

 

Un tad es aizdomājos par konkrēto cīsiņu iepakojumu, kāpēc ražotājs domā, ka bērniem ir slikta gaume? Kāpēc viņi necenšas šos cīsiņus iepakot jautrākā, rotaļīgākā iepakojumā? Mamma šādas bildītes sauc par slikto gaumi un māca, ka publiski sliktas un neizdevušās lietas nedrīkst rādīt, bet te uz cīsiņu iepakojuma kaut-kādi mošķi un briesmoņi.

 

 

Man vecāki paskaidroja ka skaisti iepakojumi izmaksā daudz dārgāk par parastajiem iepakojumiem un ražotājs tos cīsiņus pārdod nevis lai pabarotu bērnus, bet lai nopelnītu naudu. Es parēķināju: konkrētais cīsiņu iepakojums sver 360 gramus un maksā 2,99 Euro, tātad kilograms šo cīsiņu maksā 8,00 Euro!