Čipsi "Moore" vai "Lays"?!

Nolēmu salīdzināt tieši šos čipsus, jo tie abi ir  gatavoti no kartupeļiem, nevis kartupeļu pulvera un vizuāli ļoti līdzīgi. Respektīvi, čipsi tiek gatavoti no īstiem kartupeļiem, pareizāk būtu teikt no kartupeļu šķēlēm.

 

"Moore" ir ļoti inčīgs iepakojums, kas arī piesaistīja manu uzmanību. Visi iepakojumi ir krāsaini, ar lieliem lepniem uzrakstiem un tad vienīgais iepakojums, kas izceļas, ir "Moore". Man patīk šis iepakojums, jo šķiet, ka čipsi ir dabīgi, mājās gatavoti pēc senām receptēm.

 

Uz iepakojuma minēts, ka čipsu sastāvā ir tikai 3 lietas: kartupeļi, saulespuķu eļļa un sāls. "Lays" sastāvā ir virkne ar e-vielām, kas nav "Moore" čipsos.

 

Un diezgan pamatīgi atšķiras arī kaloriju daudzums: "Moore" uz 100 gramiem ir 601 kalorija, bet "Lays" ir 513 kalorijas.


Garšas tests. Mans tētis saka, ka "Moore" čipsos nav nekādas garšas. Es tētim piekrītu... "Moore" nav garšas (tie garšo pēc ceptiem kartupeļiem), bet dīvainā kārtā man tie garšo vairāk!

 

Šoreiz uzvarētājs ir "Moore" čipsi - man patīk sastāvs un garša, tāpēc kaloriju daudzumam šoreiz nepievērsīsim uzmanību.