Centrālais Gastro tirgus

 

Nu tad tas ir noticis - beidzot atvēries Centrālais Gastro Tirgus, kas ir pirmais iekštelpu gastronomijas tirgus Latvijā.

 

 

 

Jā, zinu ko tagad daudzi dīvānu eksperti sacīs: "Tādi gastro-tirgi ar ēdināšanas zonām pasaulē ir papilnam!" Jā ir, bet Latvijā šāda veida koncepts ir pirmais (nav jau teikts, ka nebūs nākamie un, iespējams, veiksmīgāki), kur pilsētas viesiem  ieturēt maltīti un vēl viena sakārtota vieta pašā RCT.

 

Jāsaka, ka prieks par Arta Druvnieka iesāktajām pārmaiņām. Esmu ar Arti ticies un šis komunikablais kungs atstāja pozitīvu iespaidu. Novēlu Artim un viņa komandai izturību un nenolaist rokas iespējamo šķēršļu priekšā, jo darba jau mūsu pilsētas Centrāltirgū vēl pa pilnam.

 

 


Bet tagad manas pārdomas.

 

Smuki! Nē, nu forši! Ir kas jauns un sakārtots. Vienīgi tās cenas...

 

Nu ne par velti minēju, ka šī būs vieta, kur pilsētas viesiem (kas jau tā apmeklē šo Eiropā nozīmīgo vietu), kur patīkami parunāt pie alus glāzes un uzēst kādu suši, močī, voku, vafeli, pitu, picu un burgeri.


Jā! Diemžēl, bija tikai pāris vietas, kurās "aiz ausīm" varētu pievilkt un minēt, ka šeit piedāvā ko līdzīgu mūsu letiņu virtuvei. Manuprāt, tieši ar mūsu virtuvi mēs varam lepoties un tieši ar mūsu tradiconālajiem ēdieniem vajadzētu sagaidīt ārzemju tūristu grupas.

 

 

 

Vienā vietā es piefiksēju pelēkos zirņus un vienā vietā piedāvājumā bija biezpienmaizītes ar siļķi un nēģi, zivju plates, BET CENAS! Par biezpiena maizīti 2.50Euro!  Kas tu neesi?!

 

 

 

Es kā vietējais aizeju intereses pēc dažus metrus tālāk un re - sveramais biezpieniņš 2.95 par godīgu kilogramu! Blakus maizes klaipiņu par 85 centiem iegādāties un var siļķīti nedaudz attālākajā zivju paviljonā atrast pa baigi labu cenu.

 

Turklāt, neviens pārdevējs neiebildīs pārdot arī vienu gabaliņu siļķes! To intereses pēc uzjautāju kādai pārdevējai - vai varu gabaliņu siļķītes nopirkt? Pārsteidza gan atbilde: "Tev, bērniņ, iedošu bezmaksas!"

 

 

Ne, nu ja tā pavisam nopietni, tad vafeli pa 5 Euro esmu pats ēdis Frankfurtes Zoo, tikai pildījums tai vafelei bija krietni vien bagātīgāks un biļete uz Zoo maksāja 30 EURO visai ģimenei.  Un sižetā par braucienu uz Stokholmu minēju, ka "Phil's Burger" par diviem burgerīšiem samaksāju 40 Euro... Daudzi šausminājās, taču, kad mēs braucam ceļojumos, tad to naudu īpaši netaupam.  Tāpēc arī minēju, ka šī ir vieta vairāk ārzemniekiem, nevis pašmāju letiņam, jo uz tirgu es eju lai iegādātos lētāk.

 

 


Šeit viss ir veidots mūsdienīgi un piedomājot par apmeklētāju ērtībām. Nu kaut-vai plakanais peidžerītis, kuru tev kā numuriņu iedod izdarot pasūtījumu - ej, sēdies un kad tas iemirgosies un sāks vibrēt, dodies pakaļ savam izvēlētājam ēdienam. Ērti un mūsdienīgi!

 

 

 

 

Šeit var padzert arī biešu kakao latti, latti ar tumeriku un latti ar japāņu zaļo tēju - matču. Cena - 3 Euro.

 

Šis bija ļoti garšīgs močī ar saldējumu iekšā. Maksāja, salīdzinot ar citām lietām, diezgan demokrātiski - 2 Euro.

 

 

Spārniņi dažādās marinādēs - 5,90Euro par 6 gab. un 9,50Euro par 12 gab.

 

 

Lai gan esmu bijis arī eksotiskās valstīs, langustīnus ēdu pirmo reizi. Dienas piedāvājums - 3,50Euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Labi! Apsveicieni un laba vēlējumi projekta autoriem un darboņiem.

 

Kā arī tev, kas lasa šo rakstu, es iesaku apmeklēt šo jauninājumu un censties atrast savu - īpašo - ēstuvi starp vairāk kā trīsdesmit jaunatvērtajām vietām Gastro tirgus telpās!

 

 

Katrā ziņā, man patika un vīlies es nebiju!