Dārzeņu maizītes ar grilētiem dārzeņiem

Pēdējā laikā viena no garšīgākajām lietām, ko esmu ēdis. Patiesībā, ja negribas, tad gaļu var pat nelikt, Esmu nelabojams gaļēdājs, tāpēc man gaļa parasti prasās. Sieru gan iesaku izmantot sāļo smērējamo, bet var arī vienkārši svaigo - garša no tā sliktāka nebūs. Toties uz pārējiem dārzeņiem neskopojies, jo laba vajag daudz!

Sastāvdaļas (4 pers.):

 

4 "Fazer" dārzeņu maizītes

400g vistas fileja

1 neliels baklažāns

1 neliels cukini

2 saldas paprikas

4 saujas salātlapas

6-8 saulē kaltēti tomāti

120g Fetaki vai svaigais siers

 

 

 

 

Pagatavošana:

 

1. Baklažānu un cukini sagriež plānās šķēlītēs, pārliek bļodā, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 15 min. Pa šo laiku dārzeņi paliks mīkstāki, bet no baklažāniem pazudīs raksturīgais sīvums. Šķidrumu notecina. Papriku kārtīgi nomazgā, izgriež sēklotni. Dārzeņus un vistas fileju var cept uz grila. Papriku kārtīgi apdedzina un liek maisiņā uz minūtēm 15, tad no paprikas viegli novilkt ādu. Pārējos dārzeņus un gaļu vienkārši uzgrilē. Bet var baklažānus, cukini un vistu cept uz pannas, bet papriku salikt cepeškrāsnī 200 grādos uz 45 minūtēm. Tālāk tieši tāpat papriku liek maisiņā uz 15 min. un novelk ādu.

 

2. Vītinātus tomātus sagriež smalkāk. Maizītes apgrauzdē tosterī vai nu uz pannas. Katru maizīti apsmērē ar savigo sieru vai Fetaki sieru (tas ir mīksts un sāļš siers). Ja izmanto Fetaki sieru, tad sāli labāk nelikt ne vistai, ne dārzeņiem, jo siers pats pa sevi ir sāļš. Uz apakšējās daļas  liek sakapātus kaltētus tomātus, sauju salātlapas un kārto dārzeņus un vistas fileju. Apsedz ar augšējo maizītes daļu.

 

3. Pasniedz uzreiz, kamēr maizītes ir kraukšķīgas.