Kā es Zelterus no "VALMIERMUIŽA" baudīju

Sākoties rudens brīvlaikam jauku un gardu dāvaniņu saņēmu no Valmiermuižas alus darītavas - Zelterus! Visus veidus! Kopumā ir 6 dzērieni - Aroniju, Brūkleņu, Cidoniju, Mežmalu vēstēja, Mežogu un "Playground".

Man garšoja visas limonādes, bet mana topa pirmo vietu ieņem vēstēja - īpašais vīgriežu aromāts un maigā pēcgarša....mmm..... Šo vēstēju es varētu dzert un dzert.... Man ļoti patika Playground pudelītes dizains, bet garša tāda neizprotama. Vēl man patika Aroniju un Mežogu zelteri, bet Cidoniju zelteris šķita nedaudz par koncentrētu. Un tad man radās doma - Cidoniju zelteris ir lieliska sastāvdaļa kādam ēdienam vai dzērienam, jo cidonijas īpašais saldais skābums (nezinu kā pateikt savādāk) piešķir īpašo noti jebkuram ēdienam vai dzērienam. Taču man dāvātie dzērieni ātri beidzās un vecāku iepirkumu sarakstam pievienoju pāris pudelīšu Cidoniju zelterus un Brūkleņu dzērienus.

 

Sastāva ziņā šīs "Valmiermuiža" limonādes ieliek kloķi citām veikalos nopērkamajām limpenītēm - tikai 5,8 g cukura! Un tas patiešām nav daudz!
Nu ko, prieks par Latvijas ražotājiem, prieks par garšām. Ja neesi vēl šos dzērienus nobaudījis, dari to un izmēģini arī manis piedāvātās receptes. Būs garšīgi!

 

Vēl gatavoju kokteiļus. Sarkanajam kokteilim izmantoju saldētas zemenes, Cidoniju Zelteri un  zemeņu sīrupu. Saldējuma kokteilim izmantoju piena saldējumu, Brūkleņu Zelteri un saldētas zemenes. Vasarā šīs receptes atkārtošu, bet tikai ar svaigām, tikko lasītām ogām.

 

 

Šos salātus īpašus padara vistas marināde. Es iemarinēju vistas fileju Cidoniju Zelterī. Ar Zelteri arī pagatavoju mērci - krējums, sinepes, pāris karotes Cidoniju limonādes un kūpināta paprika. Pārējās sastāvdaļas ļoti tradicionālas - salātlapas, tomāti, svaigs gurkis un mazliet salmiņos sagriezti burkāni.  Baudījums... mmm... Vecāki arī novērtēja.

 

Un tad izmēģinājām Cidoniju Zelterī iemarinēt desas. Nu izdevās!

 

Tieši šī recepte jau kļuvusi diezgan populāra un izmēģināta arī citās mājās un draugi saka, ka atklāta jauna Latvijas garša! Es nezinu vai tā, bet ja vēlaties izmēģināt, recepte apskatāma šeit.